Får du energi av att se medarbetare utvecklas och växa i sin roll? Vill du skapa förutsättningar för att folkbildningen ska kunna fortsätta att bidra till ett bättre samhälle? Då kan det vara du som blir vår nya distriktschef! Vi söker dig som är självstartande, ordningsam och har lätt för att motivera andra och skapa förtroendefulla relationer.

Ansvarsområden som Distriktschef 
I rollen som Distriktschef driver, leder och utvecklar du personalgruppen samt NBVs folkbildningsverksamhet inom distriktet Jönköpings län tillsammans med dina engagerade medarbetare. Ditt personalansvar handlar till stor del om att motivera, coacha och utveckla medarbetarna och verksamheten. En stor del av jobbet handlar om planering, samordning och uppföljning av verksamheten samt att stödja våra verksamhetsutvecklare i deras dagliga arbete. Du ingår i den lokala ledningsgruppen som ansvarar för genomförandet av avdelningens totala verksamhet där du bidrar med ditt engagemang, driv och förslag till utveckling. I avdelningen Sydost ingår även Kronobergs län och Kalmar län där du kommer ha distriktschefskollegor. Det förekommer även externa möten med myndigheter och samhällsfunktioner på regional nivå samt representation i studieförbundsgemensamma organ.

Dina egenskaper 
Du har ett driv att, med kvalitet i fokus, leverera mot satta mål. Detta gör du på ett vänligt och lyhört sätt och du har en god förmåga att leda och motivera arbetsgrupper i utveckling där du tillvaratar personalens engagemang och kunskap. Du är en pragmatisk genomförare och relationsbyggare som trivs med att arbeta i en föränderlig och kreativ miljö. Du tycker om att nätverka och arbeta för långsiktiga relationer inom föreningslivet, näringslivet, politiken och offentlig förvaltning.

Dina kvalifikationer 
Som person är du nytänkande och drivande, och har ett stort intresse för människor och omvärlds- och samhällsfrågor. Du skall kunna hantera och driva organisationsutveckling för att anpassa organisationen efter nya förutsättningar och för att växa. Du har ett sinne för att utveckla verksamhet såväl kvantitativt som kvalitativt.  Som Distriktschef är du personal- och verksamhetsansvarig för ca 10 av medarbetarna i avdelningen Sydost.

Erfarenhet från folkbildningsverksamhet, idéburen verksamhet och/eller föreningsliv i ledande befattningar nationellt eller lokalt är meriterande.

Du är ekonomisk, kostnadsmedveten och känner dig trygg med att arbeta med budgetar och måluppfyllelse. Du har god datorvana och kan hantera de flesta programmen i Microsoft Office. Vi vill dessutom att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska. Eftergymnasial utbildning är en merit.

För att kunna arbeta inom NBV krävs att du delar vår värdegrund, vilket innebär att du är nykterist och är eller kan tänka dig att bli medlem i någon av våra medlemsorganisationer. Resor i tjänsten förekommer varför du behöver ha tillgång till bil samt körkort. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Vad kan NBV erbjuda dig? 
Tjänsten är en heltidstjänst med 38,5 timmars arbetsvecka i genomsnitt och din placeringsort blir vid ett av våra kontor i Jönköpings län enligt överenskommelse. Vi har målstyrd arbetstid, varför du har frihet att förlägga ditt arbete efter verksamhetens behov, och det förekommer visst arbete på kvällar och veckoslut. Tillsvidareanställning med provanställning tillämpas. Tjänsten innebär stor frihet under ansvar. Du får varierande och stimulerande arbetsuppgifter samt möjlighet att arbeta med inspirerande och kunniga kollegor.

Urval kommer att ske löpande varför vi vill ha din ansökan snarast men senast den 2 juni. HR-partner Lina Alm tar emot frågor om tjänsten på 0480-564 45 eller lina.alm@nbv.se. Ansökan tas ej emot via e-post utan ska göras via länken i annonsen.

Nykterhetsrörelsens Bildningsverksamhet, NBV, är ett partipolitiskt neutralt och religiöst obundet studieförbund. Vårt uppdrag kommer från våra medlemsorganisationer och verksamheten möjliggörs genom tusentals ideella cirkelledare, föreningsfunktionärer samt stöd från stat, kommun och landsting.  NBV är Sveriges äldsta studieförbund och erbjuder kreativa mötesplatser som ger människor möjligheter till kunskap, bildning och samhällsengagemang. Vår verksamhet bygger på fritt och frivilligt folkbildningsarbete och vilar sedan 120 år tillbaka på idéerna om nykterhet, demokrati och föreningsliv.  

 

Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sysselsättningsgrad 100
Ort Jönköping
Län Jönköpings län
Land Sverige
Kontakt
  • Lina Alm, 0480-564 45
Sista ansökningsdag 2019-06-02

Tillbaka till lediga, meningsfulla, jobb)