Vill du vara med och bidra till ett bättre samhälle? Vill du hjälpa människor att växa och utvecklas? Då är det dig vi söker! Vi söker just nu Distriktschef till vår avdelning med placering på NBVs kontor i Norrköping. Vi söker dig som är prestationsinriktad, lyhörd och har lätt för att skapa förtroendefulla relationer.

Ansvarsområden som Distriktschef 
I rollen som Distriktschef driver, leder och utvecklar du folkbildningsverksamheten inom ditt distrikt tillsammans med dina engagerade medarbetare. Ditt personalansvar handlar till stor del om att motivera, coacha och utveckla medarbetarna och verksamheten. En stor del av jobbet handlar om planering, samordning och uppföljning av verksamheten samt att stödja våra Verksamhetsutvecklare i kontakten med olika samverkanspartners. Möten med myndigheter och samhällsfunktioner på regional nivå förekommer liksom representation i studieförbundsgemensamma organ.

Dina egenskaper 
Du har ett driv att leverera mot satta mål och god förmåga att leda verksamhet och arbetsgrupper i utveckling och tillvaratar personalens engagemang. Du är målinriktad, en pragmatisk genomförare, en relationsbyggare som trivs med att arbeta i en föränderlig och kreativ miljö. Du tycker om att nätverka och arbetar för långsiktiga relationer inom föreningslivet, näringslivet, politiken och offentlig förvaltning.

Dina kvalifikationer 
Som person är Du nytänkande och drivande, och har ett stort intresse för människor och omvärlds- och samhällsfrågor. Du skall kunna hantera och driva organisationsutveckling för att anpassa organisationen efter nya förutsättningar och för att växa. Du har ett sinne för att utveckla verksamhet såväl kvantitativt som kvalitativt.  Som Distriktschef är du personal- och verksamhetsansvarig för 8-14 medarbetare i avdelningen. Du ingår i den lokala ledningsgruppen som ansvarar för genomförandet av avdelningens totala verksamhet.

Erfarenhet från folkbildningsverksamhet, idéburen verksamhet och/eller föreningsliv i ledande befattningar nationellt eller lokalt är meriterande.

Du är ekonomisk, kostnadsmedveten och känner dig trygg med att arbeta med budgetar och måluppfyllelse. Du har god datorvana och kan hantera de flesta programmen i Microsoft Office. Vi vill dessutom att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska. Eftergymnasial utbildning är en merit.

För att kunna arbeta inom NBV krävs att du delar vår värdegrund, vilket innebär att du är nykterist och är eller kan tänka dig att bli medlem i någon av våra medlemsorganisationer. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Vad kan NBV erbjuda dig? 
Tjänsten är en heltidstjänst, med 38,5 timmars arbetsvecka i genomsnitt. Vi har målstyrd arbetstid, varför du har stor frihet när det gäller att förlägga ditt arbete, men det förekommer arbete på kvällar och veckoslut.  Tjänsten innebär stor frihet under ansvar. Du får varierande och stimulerande arbetsuppgifter samt möjlighet att arbeta med inspirerande och kunniga kollegor. Tillsvidareanställning med provanställning tillämpas.

Urval kommer att ske löpande varför vi vill ha din ansökan snarast och senast den 22 februari (förlängt ansökningsdatum). HR-partner Ulf Jerrevång kan svara på frågor om tjänsten på 073-038 36 54.

Nykterhetsrörelsens Bildningsverksamhet, NBV, är ett partipolitiskt neutralt och religiöst obundet studieförbund. Vårt uppdrag kommer från våra medlemsorganisationer och verksamheten möjliggörs genom tusentals ideella cirkelledare, föreningsfunktionärer samt stöd från stat, kommun och landsting.  NBV är Sveriges äldsta studieförbund och erbjuder kreativa mötesplatser som ger människor möjligheter till kunskap, bildning och samhällsengagemang. Vår verksamhet bygger på fritt och frivilligt folkbildningsarbete och vilar sedan 120 år tillbaka på idéerna om nykterhet, demokrati och föreningsliv.  

Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sysselsättningsgrad 100
Ort Norrköping
Län Östergötlands län
Land Sverige
Sista ansökningsdag 2019-02-22

Tillbaka till lediga, meningsfulla, jobb)