Är du en inspiratör som får energi av att se dina medarbetare att växa och utvecklas? Har du ett tydligt och strukturerat arbetssätt med förmågan att få saker att hända? Har du dessutom ett driv och förmågan att motivera dina medarbetade att arbeta mot uppsatta mål - då är det dig vi söker! Just nu söker vi en distriktschef till vår avdelning NBV Sydost med placering i Kalmar.

Ansvarsområden som Distriktschef
I rollen som Distriktschef driver, leder och utvecklar du folkbildningsverksamheten inom ditt distrikt tillsammans med dina engagerade medarbetare. Ditt personalansvar handlar till stor del om att motivera, coacha och utveckla medarbetarna och verksamheten. En stor del av jobbet handlar om planering, samordning och uppföljning av verksamheten samt att stödja våra Verksamhetsutvecklare i kontakten med olika samverkanspartners. Möten med myndigheter och samhällsfunktioner på regional nivå förekommer liksom representation i studieförbundsgemensamma organ.

Dina egenskaper
Du har drivet att leverera mot satta mål med en god förmåga att leda verksamhet och arbetsgrupper i utveckling där du tillvaratar personalens engagemang. Du är målinriktad, en pragmatisk genomförare, en relationsbyggare som trivs med att arbeta i en föränderlig och kreativ miljö. Du tycker om att nätverka och arbetar för långsiktiga relationer inom föreningslivet, näringslivet, politiken och offentlig förvaltning.

Dina kvalifikationer
Som person är Du nytänkande och drivande, och har ett stort intresse för människor och omvärlds- och samhällsfrågor. Du skall kunna hantera och driva organisationsutveckling för att anpassa organisationen efter nya förutsättningar och för att växa. Du har ett sinne för att utveckla verksamhet såväl kvantitativt som kvalitativt. Som Distriktschef är du personal- och verksamhetsansvarig för 10 medarbetare i avdelningen. Du ingår i den lokala ledningsgruppen för NBV Sydost som ansvarar för genomförandet av avdelningens totala verksamhet.

Erfarenhet från folkbildningsverksamhet, idéburen verksamhet och/eller föreningsliv i ledande befattningar nationellt eller lokalt är ett krav.

Du är ekonomisk, kostnadsmedveten och känner dig trygg med att arbeta med budgetar och måluppfyllelse. Du har god datorvana och kan hantera de flesta programmen i Microsoft Office. Vi vill dessutom att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska. Eftergymnasial utbildning är en merit.

För att kunna arbeta inom NBV krävs att du delar vår värdegrund, vilket innebär att du är nykterist och är eller kan tänka dig att bli medlem i någon av våra medlemsorganisationer. För tjänsten krävs körkort och tillgång till bil. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Vad kan NBV erbjuda dig?
Tjänsten är en heltidstjänst, med 38,5 timmars arbetsvecka i genomsnitt. Placeringsort är Kalmar. Vi har målstyrd arbetstid, varför du har stor frihet när det gäller att förlägga ditt arbete, men det förekommer arbete på kvällar och veckoslut. Tjänsten innebär stor frihet under ansvar. Du får varierande och stimulerande arbetsuppgifter samt möjlighet att arbeta med inspirerande och kunniga kollegor.

Urval kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Ansökan tas endast emot via vårt rekryteringsverktyg senast den 7 januari 2020.

Vill du veta mer om tjänsten kan du kontakta Regionchef Johan Wåhlin, johan.wahlin@nbv.se.

NBV ger människor möjligheter - både deltagare och medarbetare. Många av våra anställda brinner för sina jobb och har ett engagemang i att hjälpa andra att förverkliga sina drömmar, arrangera evenemang och vara den som ser till att idéer om studiecirklar blir verklighet. Nykterhetsrörelsens Bildningsverksamhet, NBV, är ett av Sveriges äldsta studieförbund och erbjuder kreativa mötesplatser som ger människor möjligheter till kunskap, bildning och samhällsengagemang. Vi lägger särskild vikt vid frågor som handlar om nykterhet, demokrati och föreningsliv.

Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månad
Sysselsättningsgrad 100
Ort Kalmar
Län Kalmar län
Land Sverige
Sista ansökningsdag 2019-12-18

Tillbaka till lediga, meningsfulla, jobb)