Nykterhetsrörelsens Scoutförbund

Nykterhetsrörelsens Scoutförbund erbjuder gemenskap, äventyr och utmaningar i stort och smått. Genom drogfria förebilder och scouting förändrar vi världen. Tillsammans jobbar vi med att stärka barn och unga i en verksamhet där äventyr, ledarskap och nykterhet står i fokus. Till Nykterhetsrörelsens Scoutförbund är alla välkomna. Vi står för ett öppet och demokratiskt samhälle där unga är med och bestämmer. För vi är övertygade om att vi tillsammans kan skapa en bättre värld där alla får plats att bli den bästa versionen av sig själv.

Organisationens nätverk är stora då vi samverkar med hela den svenska scout- och nykterhetsrörelsen. Vi har tio medarbetare varav fem är placerade på vårt kansli i Stockholm som vi delar med Ungdomens Nykterhetsförbund och Junis.

Nykterhetsrörelsens Scoutförbund söker verksamhetsutvecklare

Beskrivning av tjänsten

Personalens övergripande uppdrag är att möjliggöra mer och bättre nykter scouting. Som verksamhetsutvecklare arbetar du i ett personalteam om 12 personer där dina kollegor sitter runt om i landet och är varandras bollplank. Vi har en generös stämning och tar hjälp av varandras styrkor och delar med oss av våra erfarenheter. Du arbetar mestadels självständigt, samtidigt som du har resurser i teamet omkring dig. Verksamhetsutvecklartjänsten i Stockholm omfattar Stockholm, Uppsala samt Västmanland. 

Vi är en samverkansorganisation till Scouterna och en del av IOGT-NTO-rörelsen. Du kommer att ha ditt kontor på Stora Essingen i Stockholm där delar av vår personal har kontor. Där finns även IOGT-NTO-rörelsens kanslier. Medlemskap i Nykterhetsrörelsens Scoutförbund med tillhörande nykterhetslöfte är ett krav under tiden du är anställd. 

Som verksamhetsutvecklare har du ett varierat arbete. Det innebär allt från att rekrytera såväl barn som vuxna till att hålla i workshops eller starta upp en ny scoutkår.

 • Din huvudsakliga uppgift är att du,  ett proaktivt sätt, arbetar med att ge scoutkårerna stöd utifrån deras behov. Som verksamhetsutvecklare har du ett antal kårer som just du stöttar och har kontakt med. Det innebär att du samarbetar med kårerna om hur de kan utvecklas. Du bidrar med dina idéer och perspektiv och det finns en rad verktyg att arbeta med. 
 • Du är lösningsfokuserad och är mån av att möta våra medlemmar i sina behov. 
 • Du leder utvecklingsarbete i kårerna. Du håller också i olika typer av utbildningar och arbetar i projekt.
 • Det är ett jobb med varierande arbetstider och arbetsplatser. Då du som verksamhetsutvecklare arbetar med ideella ingår periodvis såväl kvälls- och helgjobb samt en del resande. Du planerar till stor del din egen arbetstid.
 • Några gånger per termin träffas alla anställda och har personalsamling där vi fortbildar oss och får möjlighet att utbyta erfarenheter och idéer kring olika teman.
 • Vartannat år har vi förbundsmöte och får då en ny arbetsplan. Utifrån den kan du som verksamhetsutvecklare få en del nya arbetsuppgifter som ska genomföras i samråd med närmaste chef.

Vi söker dig som

 • är drivande och positiv
 • har god kommunikationsförmåga
 • kan arbeta självständigt men har inte svårt att be om hjälp när du behöver
 • har erfarenhet av ideellt engagemang/arbete
 • har god datorvana
 • känner dig trygg i att tala inför andra

Meriterande om du har erfarenhet av:

 • scouting och/eller annan barnverksamhet
 • projektledning
 • medlemsrekrytering

Ansökningsprocessen

Du söker via vårt rekryteringsverktyg senast den 29 maj. Istället för ett personligt brev ber vi dig besvara ett antal frågor. Bifoga även ditt CV. Vi kommer att ha en workshop i grupp istället för klassiska intervjuer den 13 juni på vårt kansli på Stora Essingen. Under eftermiddagen varvar vi diskussioner med en del övningar. Workshopen följs upp av ett kort individuellt samtal.

Tjänsten är 40 tim/vecka och omfattas av gällande kollektivavtal med Unionen. 

Har du frågor kring tjänsten, var vänlig kontakta Maria Hellzenius på telefonnummer: 073 274 60 92

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden från bemannings- och rekryteringsaktörer.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2019/23
Kontakt
 • Maria Hellzenius, 0732746092
Facklig företrädare
 • Elin Martinsson, 0732746095
Publicerat 2019-05-02
Sista ansökningsdag 2019-05-29

Tillbaka till lediga, meningsfulla, jobb)