IOGT-NTO Drogpolitik

Som Sveriges främsta nykterhetsorganisation erbjuder vi ett meningsfullt arbete där du har möjlighet att medverka till ett samhälle, en värld, där alkohol och andra droger inte hindrar människor att leva ett fritt och rikt liv.

Vi erbjuder en arbetsplats med ett gott ledarskap, där vi som medarbetare trivs med varandra och våra uppgifter samt ett arbete som är flexibelt för att passa just din livssituation. Inom nykterhetsrörelsen finns det utvecklingsmöjligheter från lokalt till internationellt.

Vi tror att den här annonsen är början på något fantastiskt, både för oss och för dig!

IOGT-NTO & UNF söker nu en politisk assistent till vårt och NBV:s kontor i Bryssel.

Vi främjar stolthet

Som Sveriges främsta nykterhetsorganisationer erbjuder IOGT-NTO & Ungdomens Nykterhetsförbund (UNF) ett meningsfullt arbete där du har möjlighet att bidra till ett samhälle och en värld, där alkohol och andra droger inte ska hindra människor från att leva fria och rika liv. Vi erbjuder en arbetsplats med ett gott ledarskap och en kultur där vi som medarbetare trivs med varandra och våra uppgifter.

Tillsammans har vi sedan 2006 erbjudit intresserade att lära sig mer om alkoholpolitik och EU-systemet genom vår ett-åriga assistenttjänst i Bryssel.

Om du är intresserad av EU, alkoholpolitik och vill pröva vingarna i Bryssel så kan det här vara rätt plats för just dig! Du får en inblick i Brysselkontorets verksamhet på Facebook och Twitter @Brysselkontoret.

Vi påverkar i EU

Som politisk assistent i EU-frågor bidrar du till att nykterhetsrörelsen är en stark samhällsaktör som verkar för en minskad alkoholkonsumtion i Sverige och inom EU. Det innebär att du lär dig bevaka och påverka politiska processer i EU, representerar våra två förbund i olika sammanhang och hjälper oss bygga nya viktiga relationer med beslutsfattare och civilsamhällesaktörer. Du jobbar tillsammans med den Politiske Sekreteraren på kontoret i Bryssel men jobbar nära många europeiska civilsamhällesorganisationer. Brysselkontoret har även nära utbyte med kansliet i Stockholm. Arbetet är varierande och idéburet, vilket kräver en hög grad av egeninitiativ. Arbetet utgår från kontoret och där ingår även en del praktiska uppgifter, till exempel att ta emot besöksgrupper eller praktiska göromål på kontoret.

En inblick i Brysselkontorets arbete kan du se här: https://urplay.se/program/211065-eu-i-fokus-lobbyism

Vi samlar engagerade medarbetare

Vi söker dig som har ett brinnande intresse för EU och alkoholpolitik. Som person ska du vara socialt utåtriktad och kan ge ett gott intryck av nykterhetsrörelsen. Du har goda språkkunskaper i både svenska och engelska både i tal och text. Naturligtvis delar du nykterhetsrörelsens värderingar och senast vid anställningens start förväntas du vara medlem i något av IOGT-NTO-rörelsens förbund.

Det är meriterande men inget krav att du har relevant utbildning från exempelvis EU-programmet, inom statsvetenskap eller från någon av våra egna utbildningar. Annan erfarenhet inom dessa områden är också meriterande liksom från något av IOGT-NTO-rörelsens fyra förbund eller andra ideella organisationer. Kunskaper i franska eller holländska kan underlätta din vistelse i Bryssel men det är inget krav. För att kunna söka tjänsten behöver du vara över 18 men det finns ingen övre åldersgräns.

Vi välkomnar din ansökan

Arbetet sker med handledning och på heltid under ett år med start i början av september 2018 och placering i Bryssel. Vi tillhandahåller boende för dig i en egen lägenhet som ligger i samma fastighet som kontoret. Vidare bekostar vi resor till, från och lokalt i Bryssel, försäkring samt språkkurs. En ersättning på 9 500 kr/månad utgår för att täcka övriga levnadskostnader och med det följer kollektivavtalsenliga förmåner såsom 5 veckors semester och friskvårdsbidrag.

Du är välkommen med din ansökan innehållande ditt CV (max två sidor) och personligt brev (max 1 sida) via vårt rekryteringssystem senast kl. 23.59 den 22 april. I det personliga brevet ska du beskriva varför tjänsten intresserar dig och varför just du passar för denIntervjuer sker vecka 19. Intervjuerna sker om möjligt på vårt huvudkontor i Stockholm men intervju via Skype eller liknande kan erbjudas om behov finns.

Vid frågor är du välkommen att kontakta handledaren och politiske sekreteraren Kalle Dramstad, kalle.dramstad@iogt.se eller nuvarande assistent Tea Olsen, tea.olsen@iogt.se.

 

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Bryssel
Land Belgium
Referensnummer 2019/19
Kontakt
  • Kalle Dramstad, handledare, +32 483 51 47 50
Facklig företrädare
  • Anna Classon, 08-672 60 95
Publicerat 2019-03-20
Sista ansökningsdag 2019-04-22

Tillbaka till lediga, meningsfulla, jobb)