IOGT-NTOs Juniorförbund, Junis

Barnorganisationen Junis söker projektledare
Gör positiv skillnad för barnen!

Junis söker projektledare till utbildningsprojektet Rory
Junis, IOGT-NTOs Juniorförbund, är en barnorganisation som finns över hela Sverige. Vi arbetar främst med att erbjuda roliga och utvecklande fritidsaktiviteter för barn upp till 15 år. Som en del av nykterhetsrörelsen arbetar Junis även för att skapa opinion och påverka beslutsfattare - både i Sverige och internationellt - för barns rätt att växa upp i en trygg och nykter miljö.

Nu söker vi en projektledare till vårt utbildningsprojekt Rory som handlar om att ge skolpedagoger kunskap och verktyg för att kunna prata med barn om hur det kan vara när en vuxen dricker för mycket.

Arbetsuppgifter
Som projektledare kommer du att arbeta med att sälja in utbildningskonceptet till skolor genom att etablera direktkontakt med dem och genom att delta på olika branschmässor. I tjänsten ingår det även att ta fram ett utbildningsupplägg och material. Som projektledare har du huvudansvar för att boka, rekrytera, planera och genomföra utbildningar om alkoholproblematik och Rory-metoden. I arbetet utgår du från Junis förbundskansli i Stockholm där du får kunniga medarbetare som erbjuder råd och stöd i ditt arbete.

Dina egenskaper
Du är en utåtriktad person som har fallenhet för marknadsföring, insäljning och att knyta kontakter. Du är entusiasmerande och trivs med att prata inför grupp samt att hålla i utbildningar och föreläsningar. Som person är du strukturerad, målinriktad och duktig på att prioritera din arbetstid så att projektet fortskrider enligt uppsatt tidsplan. Du behöver vara flexibel och kunna anpassa dina arbetstider efter projektets arbetstoppar.

Dina kvalifikationer
Du har kunskap och/eller erfarenhet av de frågor som Rory behandlar, nämligen barn, lärande, alkohol och missbruk. Det är meriterande med eftergymnasial utbildning och/eller erfarenhet inom pedagogik, beteendevetenskap, socialt arbete eller motsvarande. Du har också erfarenhet av marknadsföring. Exempelvis via studier, ideellt engagemang eller som en del i ditt arbete. Du har vana att tala inför större grupper och att hålla i utbildningar/föreläsningar. Vi vill att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska eftersom du blir Junis ansikte utåt. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Villkor
Tjänsten är en visstidsanställning på 50 procent som löper över ett år. Om vi hittar rätt kandidat finns dock möjlighet att kombinera projektet med andra typer av arbetsuppgifter så att tjänsten utökas till heltid. Vi har målstyrd arbetstid men arbetet behöver anpassas till projektets arbetstoppar, som kommer att ligga under terminerna. Tjänsten kommer innebära resande inom Sverige, samt arbete på kvällar och helger. Kollektivavtal finns mellan Unionen och Arbetsgivaralliansen.

För att kunna arbeta hos Junis krävs att du delar vår värdegrund. Det innebär bland annat att du vid anställningens start är medlem i något av IOGT-NTO-rörelsens förbund och har avgett nykterhetslöfte. Tjänsten tillträds snarast möjligt eller enligt överenskommelse.

Din ansökan
Urval kommer att ske löpande varför vi vill ha din ansökan snarast och senast söndag den 9 december 2018.

Vill du veta mer om tjänsten kan du kontakta biträdande generalsekreterare Henrietta Thyresson Stenqvist på henrietta@junis.org eller 073-372 62 71.

Anställningsform Määräaikainen yli 6 kuukautta
Anställningens omfattning Deltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2018/93
Kontakt
  • Henrietta Thyresson Stenqvist, 0733726271
Facklig företrädare
  • Johan Rapakko, 070-190 84 54
Publicerat 2018-11-22
Sista ansökningsdag 2018-12-09

Tillbaka till lediga, meningsfulla, jobb)