IOGT-NTO Engagemangsavdelningen

Som Sveriges främsta nykterhetsorganisation erbjuder vi ett meningsfullt arbete där du har möjlighet att medverka till ett samhälle, en värld, där alkohol och andra droger inte hindrar människor att leva ett fritt och rikt liv.

Vi erbjuder en arbetsplats med ett gott ledarskap, där vi som medarbetare trivs med varandra och våra uppgifter samt ett arbete som är flexibelt för att passa just din livssituation. Inom nykterhetsrörelsen finns det utvecklingsmöjligheter från lokalt till internationellt.

Vi tror att den här annonsen är början på något fantastiskt, både för oss och för dig!

Beskrivning

Vill du arbeta strategiskt och praktiskt med medlemsvärvning, engagemang, föreningsutveckling och alkoholnormen för Sveriges största nykterhetsrörelse IOGT-NTO? Är du en positiv, inspirerande, drivande och nytänkande "doer" med en utpräglad social förmåga och glimten i ögat? I så fall kan du vara den vi söker till tjänsten som verksamhetsutvecklare på IOGT-NTO team syd, Skåne och Blekinge!

Arbetsuppgifter

Du kommer tillsammans med dina kollegor i Team Syd och i samråd med distrikten i Skåne & Blekinge planera och genomföra engagemangsarbetet. Att arbeta med våra mål att öka i medlemsantal, engagera fler i verksamheter och aktiviteter blir ditt ansvarsområde.

Din uppgift är att samla alla som vill utmana alkoholnormen och påverka alkohol- och narkotikapolitiken i en nykter gemenskap. Du kommer att initiera, stötta, följa upp och utvärdera arbetet med utvecklingsplaner i distriktet liksom att planera och genomföra utbildningar för medlemmar och förtroendevalda.

Du tar initiativ och är aktiv i att utveckla gamla och nya strukturer på det lokala planet där en av arbetsuppgifterna är att starta nya IOGT-NTO-föreningar.

Du kommer att vara distriktens och föreningarnas kontaktperson. Då du i likhet med dina kollegor kommer göra insatser runt om i landet förväntas du resa främst inom Skåne och Blekinge, men även andra delar av Sverige. Det kan bli aktuellt med projektledning, omvärldsbevakning, metodutveckling samt kontakter med utvalda nätverk och strategiska externa kontakter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har minst gymnasieutbildning. Du talar och skriver svenska och engelska bra. Det är meriterande om du pratar arabiska eller somaliska. Du ser fram emot att arbeta i en folkrörelse med många kontaktytor och möten med medlemmar på alla nivåer i organisationen. Du delar nykterhetsrörelsens värderingar och förväntas senast vid anställningens start vara medlem i IOGT-NTO. Erfarenhet från utvecklingsarbete, folkbildning eller ideell sektor är meriterande för tjänsten. Du har ett mycket brett kontaktnät i Skåne med tyngdpunkt på Malmö. Du har ett starkt drive, har ett gott humör och är inte rädd för att kavla om ärmarna. Körkort B samt tillgång till bil är önskvärt.


Villkor

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning med fri förläggning av arbetstiden. Placeringsort är Malmö. Observera att resor inom Skåne och Blekinge ingår i tjänsten, likaså resor till övriga landet

Vi välkomnar din ansökan

Du är varmt välkommen med din ansökan i form av personligt brev, CV och löneanspråk senast den 12 feb. Vi vill att du beskriver ditt intresse och engagemang för tjänsten, varför just du matchar det vi söker och vad du kan bidra med i vårt framtida samarbete.

Vi undanber oss erbjudanden från bemannings- och rekryteringsaktörer.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Malmö
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2019/4
Kontakt
  • Alexandra Green Tetschet, 073-372 63 26
Facklig företrädare
  • Anna Classon, Unionen, 08-672 60 95
Publicerat 2019-01-25
Sista ansökningsdag 2019-02-12

Tillbaka till lediga, meningsfulla, jobb)