IOGT-NTO, IOGT-NTO Samordning och politik, IOGT-NTO Drogpolitik

Som Sveriges främsta nykterhetsorganisation erbjuder vi ett meningsfullt arbete där du har möjlighet att medverka till ett samhälle, en värld, där alkohol och andra droger inte hindrar människor att leva ett fritt och rikt liv.

Vi erbjuder en arbetsplats med ett gott ledarskap, där vi som medarbetare trivs med varandra och våra uppgifter samt ett arbete som är flexibelt för att passa just din livssituation. Inom nykterhetsrörelsen finns det utvecklingsmöjligheter från lokalt till internationellt.

Vi tror att den här annonsen är början på något fantastiskt, både för oss och för dig!

Vi främjar stolthet

Nu söker vi en initiativrik politisk sekreterare till avdelningen Samordning och politik, enheten för alkohol och narkotika politik som vill stärka upp vårt arbete för att bli en mer engagerande, kunnig och utmanade organisation. Möjligheten att stärka stoltheten internt samt flytta fram positionerna externt ser du som en motivator, hela tiden med målet inställt på att sänka alkoholkonsumtionen för att minska alkoholskadorna.

Dina arbetsuppgifter

Vi vill att alkoholpolitiken ska finnas högt upp på dagordningen, både hos beslutsfattare och allmänheten. Tillsammans med kollegor är det din roll att sätta upp strategier, planera och operativt utföra vårt påverkansarbete.

I arbetet bidrar du till att vårt påverkansarbete på nationell nivå och förväntas vara med och driva det alkoholpolitiska arbetet framåt samt stimulera till engagemang både lokalt, nationellt och internationellt. Du är motorn i att utveckla vår alkoholpolitik och arbetar även med narkotika- spel- och civilsamhällespolitik. Du kommer att företräda förbundet i strategiskt utvalda nätverk samt utveckla, formulera och driva igenom våra alkoholpolitiska mål. I arbetet ingår kampanjarbete och du är ansvarig för det politiska arbetet i det stundande valåret.

Du deltar i vår arbetsgrupp för det alkoholpolitiska arbetet tillsammans med representanter från din och andra avdelningar, du har mål- och budgetansvar för de projekt och verksamheter som du leder och rapporterar direkt till enhetschefen.

Nu är vi nyfikna på vad du kan bidra med till den här mixen?

Vi samlar engagerade medarbetare

För att vi ska trivas och lyckas tillsammans är det viktigt att vi gör en bra matchning för båda parter. Därför söker vi dig med gymnasiekompetens och relevant vidareutbildning inom exempelvis statsvetenskap eller juridik alternativt motsvarande kunskaper förvärvat genom arbetslivserfarenhet.

Erfarenhet av arbete med politisk påverkan och engagemang inom civilsamhället är prioriterat och du behöver goda kunskaper i Officepaketet och digitala medier. Du är skicklig på att uttrycka dig i både tal och skrift på både svenska och engelska. Erfarenheter från uppdrag eller arbete i något av IOGT-NTO-rörelsens fyra förbund eller andra ideella organisationer är en merit.

Som medarbetare, kollega och representant tar du egna initiativ, knyter nätverk och förvaltar relationer. Du fångar upp politiska trender, ser kopplingar till och utvecklingsmöjligheter för våra verksamhetsområden samt är lyhörd för de personer som du leder inom utvalda projekt.

Du är en modig och diplomatisk person med en god kompass och förmåga att växla mellan olika roller samt att få folk med dig. Då vi är en relativt liten organisation krävs ett prestigelöst tänk och handlingskraft där det behövs. Arbetsuppgifterna skiftar i högt och lågt.

Vi välkomnar din ansökan

Tjänsten är en tillsvidareanställning med en inledande provanställning på 6 månader. Vi hoppas att vi kan börja vårt samarbete så snart som möjligt.

Du har fri förläggning av din arbetstid och är placerad på IOGT-NTO:s centrala kansli i Stockholm. Vi sitter i naturskön miljö med närhet till både vatten och löparslingor. Vidare erbjuder vi både friskvårdstid samt friskvårdsbidrag.

Naturligtvis delar du nykterhetsrörelsens värderingar och förväntas vid anställningens start vara medlem i något av IOGT-NTO-rörelsens fyra förbund.

Kontaktperson: Irma Kilim, Drogpolitisk chef 073-3726213

Kontaktperson för den lokala fackklubben: Anna Classon, Unionen, 08-672 60 95

Du är välkommen med din ansökan till oss via vårt rekryteringssystem. Registrera ditt CV samt bifoga ett personligt brev där du beskriver ditt intresse för tjänsten, hur du matchar det vi söker samt vad du kan bidra med. Rekryteringen kan komma att ske löpande.

Vi planerar att ha intervjuer den 7-8 juni 2018. 

 

Vi undanber oss vänligen men bestämt erbjudanden från bemannings- och rekryteringsaktörer.

Anställningsform Permanent position
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2018/23
Kontakt
  • Per Lindmark, HR Ansvarig, 073-3726206
  • Irma Kilim, Drogpolitisk chef, 073-3726213
Facklig företrädare
  • Anna Classon, Unionen, 08-6726095
Publicerat 2018-04-26
Sista ansökningsdag 2018-05-27

Tillbaka till lediga, meningsfulla, jobb)