NSF

Nykterhetsrörelsens Scoutförbund erbjuder gemenskap, äventyr och utmaningar i stort och smått. Genom drogfria förebilder och scouting förändrar vi världen. Tillsammans jobbar vi med att stärka barn och unga i en verksamhet där äventyr, ledarskap och nykterhet står i fokus. Till Nykterhetsrörelsens Scoutförbund är alla välkomna. Vi står för ett öppet och demokratiskt samhälle där unga är med och bestämmer. För vi är övertygade om att vi tillsammans kan skapa en bättre värld där alla får plats att bli den bästa versionen av sig själv.

Organisationens nätverk är stora då vi samverkar med hela den svenska scout- och nykterhetsrörelsen. Vi har tio medarbetare varav fem är placerade på vårt kansli i Stockholm som vi delar med Ungdomens Nykterhetsförbund och Junis.

Nykterhetsrörelsens Scoutförbund söker verksamhetsutvecklare

Beskrivning av tjänsten

Personalens övergripande uppdrag är att möjliggöra mer och bättre nykter scouting. Som verksamhetsutvecklare arbetar du i ett personalteam om 15 personer där dina kollegor sitter runt om i landet och är varandras bollplank. Vi har en generös stämning och tar hjälp av varandras styrkor och delar med oss av varandras erfarenheter. Du arbetar mestadels självständigt, samtidigt som du har resurser i teamet omkring dig. Du kommer ha ditt kontor i Sundsvall tillsammans med andra organisationer ur IOGT-NTO-rörelsen.

Medlemskap i Nykterhetsrörelsens Scoutförbund med tillhörande nykterhetslöfte är ett krav under tiden du är anställd. Vi är samverkansorganisation till såväl Scouterna som IOGT-NTO-rörelsen.

Verksamhetsutvecklartjänsten i Sundsvall omfattar vår verksamhet med fokus i Sundsvall, Östersund, Örnsköldsvik och Gävleborg. Särskilt fokus i denna region är nystart av verksamhet. Du kommer även ingå i en ideell grupp som planerar vår medverkan i IOGT-NTOs kongresser 2019.

Som verksamhetsutvecklare har du ett varierat arbete där du gör allt ifrån att ta fram ett metodmaterial till att kavla upp ärmarna på din scoutskjorta och gå ut i skogen tillsammans med en scoutkår.

 • Din huvudsakliga uppgift är att du arbetar med att ge scoutkårerna stöd utifrån deras behov. Du har ett antal kårer som just du stöttar och har kontakt med. Det innebär att du, på ett inlyssnande och coachande sätt, samarbetar med kårerna om hur de kan utvecklas. Du bidrar med dina idéer och perspektiv och det finns en rad verktyg att arbeta med.

 • Du är lösningsfokuserad och är mån av att möta våra medlemmar i sina behov. Du är redo att göra det lilla extra för våra ideellt engagerade via möten, mejl, telefon och sociala medier.

 • Du leder olika typer av processer, exempelvis utvecklingsarbete i kårerna. Du håller också i olika typer av utbildningar och arbetar i projekt.

 • Det är ett jobb med varierande arbetstider och arbetsplatser. Då du som verksamhetsutvecklare arbetar med ideella ingår periodvis såväl kvälls- och helgjobb samt en del resande. Du planerar till stor del din egen arbetstid.

 • Du är inte främmande för administrativa uppgifter och har datorn (framförallt Officepaketet och internet) som ett naturligt arbetsverktyg.

Vi söker dig som:

 • har god kommunikationsförmåga
 • kan arbeta självständigt men har inte svårt att be om hjälp när du behöver
 • har erfarenhet av ideellt engagemang/arbete
 • känner dig trygg i rollen som utbildare och processledare
 • är drivande och positiv

Meriterande om du har erfarenhet av:

 • scouting och förstår hur kårverksamheten fungerar
 • process- och projektledning
 • rekrytering av medlemmar och ledare

Ansökningsprocessen

Du söker via vårt rekryteringsverktyg senast den 1 februari 2018. Istället för ett personligt brev ber vi dig besvara ett antal frågor. Bifoga även ditt CV. Istället för intervju tillämpar vi en workshop som kommer genomföras under v 7.

Tjänsten är 40 tim/vecka och omfattas av gällande kollektivavtal med Unionen. 

Har du frågor kring tjänsten är Maria Hellzenius tillgänglig från den 9 januari på tel 073 274 60 92 (främst kontorstid). 

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden från bemannings- och rekryteringsaktörer.

Anställningsform Permanent position
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Sundsvall
Län Västernorrlands län
Land Sverige
Referensnummer 2017/66
Kontakt
 • Maria Hellzenius, 0732746092
Facklig företrädare
 • Elin Martinsson, 0732-74 60 95
Publicerat 2017-12-15
Sista ansökningsdag 2018-02-01

Tillbaka till lediga, meningsfulla, jobb)