IOGT-NTO Engagemangsavdelningen Team Väst

Som Sveriges främsta nykterhetsorganisation erbjuder vi ett meningsfullt arbete där du har möjlighet att medverka till ett samhälle, en värld, där alkohol och andra droger inte hindrar människor att leva ett fritt och rikt liv.

Vi erbjuder en arbetsplats med ett gott ledarskap, där vi som medarbetare trivs med varandra och våra uppgifter samt ett arbete som är flexibelt för att passa just din livssituation. Inom nykterhetsrörelsen finns det utvecklingsmöjligheter från lokalt till internationellt.

Vi tror att den här annonsen är början på något fantastiskt, både för oss och för dig!

Beskrivning

Vill du arbeta strategiskt och praktiskt med medlemsvärvning, engagemang, föreningsutveckling för Sveriges största nykterhetsrörelse IOGT-NTO? Är du en positiv, inspirerande, drivande och nytänkande person med en utpräglad social förmåga och glimten i ögat? I så fall kan du vara den vi söker till tjänsten som verksamhetsutvecklare på IOGT-NTO Team Väst med nuvarande distrikten Älvsborg, Skaraborg samt Göteborg och Bohuslän!

Arbetsuppgifter

Du kommer tillsammans med dina kollegor i Team Väst och i samråd med förtroendevalda i distrikten, planera och genomföra engagemangsarbetet. Att arbeta med våra mål att öka i medlemsantal, engagera fler i verksamheter och aktiviteter blir ditt ansvarsområde.

Din uppgift är att samla alla som vill leva en nykter livsstil i en nykter gemenskap. Du kommer att initiera, stötta, följa upp och utvärdera arbetet med utvecklingsplaner i distrikten liksom att planera och genomföra utbildningar och arrangemang för medlemmar och förtroendevalda.

Du tar initiativ och är aktiv i att utveckla gamla och nya strukturer på det lokala planet där en av arbetsuppgifterna är att stärka och stötta befintliga och starta nya IOGT-NTO-föreningar.

Du kommer att vara distriktens och föreningarnas kontaktperson. Då du i likhet med dina kollegor kommer göra insatser runt om i landet förväntas du resa främst inom Västra Götaland men även andra delar av Sverige. Det kan bli aktuellt med projektledning, omvärldsbevakning, metodutveckling samt kontakter med utvalda nätverk och strategiska externa kontakter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har minst gymnasieutbildning. Du talar och skriver svenska och engelska bra. Det är meriterande om du pratar arabiska eller somaliska. Du ser fram emot att arbeta i en folkrörelse med många kontaktytor och möten med medlemmar på alla nivåer i organisationen. Du delar nykterhetsrörelsens värderingar och förväntas senast vid anställningens start ha en helnykter livsstil och vara medlem i IOGT-NTO. Erfarenhet från utvecklingsarbete, folkbildning eller ideell sektor är meriterande för tjänsten. Du har ett starkt driv, har ett gott humör och är inte rädd för att kavla upp ärmarna. Körkort B samt tillgång till bil är ett krav.

Villkor

Tjänsten är en tillsvidareanställning med fri förläggning av arbetstiden som inleds med sex månaders provanställning. Vi har kollektivavtal mellan Arbetsgivaralliansen och Unionen. Preliminär placeringsort är Mölnlycke utanför Göteborg. Observera att resor inom Västra Götaland ingår i tjänsten, likaså resor till övriga landet.

 

Vi välkomnar din ansökan

Du är varmt välkommen med din ansökan i form av personligt brev, CV och löneanspråk senast den 27 september. Vi vill att du beskriver ditt intresse och engagemang för tjänsten, varför just du matchar det vi söker och vad du kan bidra med i vårt framtida samarbete.

Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering som främjar mångfald. Därför välkomnar vi dig att registrera din ansökan genom att ange kontaktuppgifter, ladda upp ett CV eller ange dina meriter samt besvara ett antal frågor. På så sätt får vi svar på samma frågor från samtliga kandidater och minimerar riskerna att missa intressanta kandidater på grund av olika föreställningar om vad en ansökan förväntas innehålla.

Preliminärt kommer vi att bjuda in till och hålla intervjuer den 9:e oktober så du får gärna avsätta den dagen i din kalender redan nu! Förhoppningsvis kan vi sedan efter en inledande provanställning på sex (6) månader erbjuda en tillsvidareanställning med arbetsplats i Mölnlycke och kollegor i IOGT-NTO:s Team Väst.

 

Vi undanber oss vänligen men bestämt erbjudanden från bemannings- och rekryteringsaktörer.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Mölnlycke
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/51
Kontakt
  • Robert Kaskas, robert.kaskas@iogt.se
Facklig företrädare
  • Anna Classon, Unionen, 08-672 60 95
Publicerat 2019-09-05
Sista ansökningsdag 2019-09-27

Tillbaka till lediga, meningsfulla, jobb)