NBV, NBV Sydost

Är det i mötet med andra du får energi? Eller är det tanken på att kunna motivera och inspirera andra du går igång på? Vill du dessutom skapa förutsättningar för att genom folkbildningens metoder bidra till ett än mer demokratiskt samhälle? Då kanske det är du som blir vår nya verksamhetsutvecklare i Kronobergs län! Vi söker dig som är självstartande, engagerad och har en relationsskapande positiv inställning.

Ansvarsområden som verksamhetsutvecklare
Tillsammans med dina kollegor arbetar du för att utveckla och bygga upp relationer som leder till folkbildningsverksamhet med både medlems- och samarbetsorganisationer, föreningar och privatpersoner. Tillsammans med gruppen bygger du upp en attraktiv verksamhet där du är med i planeringen för uppstart av studiecirklar, annan folkbildning samt arrangerar kulturprogram. Folkbildningsverksamhet utgår från gruppens önskemål då all verksamhet är fri och frivillig, och du fungerar som en serviceperson som hjälper grupperna i sin utveckling framåt. Ditt arbetsområde blir i första hand att arbeta inom Ljungby, Älmhult och Markaryds kommun varför ett nätverk inom detta geografiska område är meriterande.

- Självständigt planera, utveckla, förnya och organisera arbetet. 
- Ansvara för den administration och marknadsföring som hör till din verksamhet. 
- Introduktion av nya cirkelledare samt hålla cirkelledarutbildning nivå 1 vid behov.
- Arbeta för att NBV erbjuder verksamhet i hela regionen med tillhörande kommuner.
– Skapa och upprätthålla kontakter inom olika kommunala instanser och andra sociala verksamheter.
- Eget budgetansvar för den egna verksamheten samt både individuellt- och gemensamt ansvar för att nå avdelningens mål.

Dina egenskaper
Du trivs bäst i ett yrke där du på ett självständigt sätt träffar människor, knyter kontakter och utvecklar verksamheter parallellt med att du ansvarar för administrationen som hör till din verksamhet. Du är en driven, självgående och kreativ person med höga kvalitetskrav. Du är duktig på att prioritera och planera dina arbetsuppgifter för att nå dina mål i rätt tid och med kvalitet. Du är en utåtriktad person som är van att prata inför grupp. Din entusiasm och positiva inställning till samarbete skapar motivation och ett positivt arbetsklimat.

Dina kvalifikationer
Du är en "föreningsmänniska", gärna med ett stort nätverk och erfarenhet av ideella organisationer. Du har god organisationsförmåga och gärna erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Du är ekonomisk, kostnadsmedveten och känner dig trygg med att arbeta med budgetansvar. Du har god datorvana och kan hantera de flesta programmen i Microsoft Office. Vi vill dessutom att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och gärna ytterligare något annat språk. Eftergymnasial utbildning är en merit. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet. Då arbetet innebär resor till föreningar och grupper med eget ansvar ser vi att du är bekväm med ensamarbete.

För att kunna arbeta inom NBV krävs att du delar vår värdegrund, vilket innebär att du är nykterist och är eller kan tänka dig att bli medlem i någon av våra medlemsorganisationer. 

Vad kan NBV erbjuda dig?
Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100%, med 6 månaders provanställning, med 38,5 timmars arbetsvecka i genomsnitt. Vi har målstyrd arbetstid, varför du har stor frihet när det gäller att förlägga ditt arbete, och det förekommer arbete på kvällar och helger. Tjänsten innebär stor frihet under ansvar. Du får varierande och stimulerande arbetsuppgifter samt möjlighet att arbeta med inspirerande och kunniga kollegor.

Placeringsort: Växjö men med arbetsområde Ljungby, Älmhult och Markaryd. Tillgång till egen bil samt körkort är ett krav.

Prel. start 1 februari eller enligt överenskommelse.

Ansökan tas endast emot via vårt rekryteringsverktyg.

Nykterhetsrörelsens Bildningsverksamhet, NBV, är Sveriges äldsta studieförbund och erbjuder kreativa mötesplatser som ger människor möjligheter till kunskap, bildning och samhällsengagemang. Vi lägger särskild vikt vid frågor som handlar om alkohol och andra droger, demokrati och föreningsliv.

Kontakt
  • Lotta Karlsson, 0709-15 32 85
Sista ansökningsdag 2019-10-02

Tillbaka till lediga, meningsfulla, jobb)