IOGT-NTO

Som Sveriges främsta nykterhetsorganisation erbjuder vi ett meningsfullt arbete där du har möjlighet att medverka till ett samhälle, en värld, där alkohol och andra droger inte hindrar människor att leva ett fritt och rikt liv.

Vi erbjuder en arbetsplats med ett gott ledarskap, där vi som medarbetare trivs med varandra och våra uppgifter samt ett arbete som är flexibelt för att passa just din livssituation. Inom nykterhetsrörelsen finns det utvecklingsmöjligheter från lokalt till internationellt.

Vi tror att den här annonsen är början på något fantastiskt, både för oss och för dig!

Museipedagog till Ordenshuset Brofästet på Skansen, sommarsäsongen 2018

Som Sveriges främsta nykterhetsorganisation erbjuder IOGT-NTO ett meningsfullt arbete där du har möjlighet att bidra till ett samhälle, en värld, där alkohol och andra droger inte ska hindra människor från att leva ett fritt och rikt liv. Vi samarbetar med Skansen som är en av Sveriges mest kända turistattraktioner och världens äldsta friluftsmuseum, där man kan besöka Ordenshuset Brofästet som är en typisk IOGT-lokal i 1920-talsstil. Nu söker vi dig som tillsammans med oss vill levandegöra nykterhetsrörelsens roll i den svenska historien och spegla den verksamhet som kunde förekomma i huset.

Att vara museipedagog på Skansen är ett socialt och givande arbete som kommer att ge dig möjlighet att skapa minnen för livet för både dig själv och för våra gäster. Är du den vi söker? Vi tror att den här annonsen är början på en härlig sommar!

Arbetsuppgifter

Vi söker nu ett museipedagoger för vår kommande sommarsäsong som vill och kan förmedla Ordenshuset Brofästet i dess historiska sammanhang till våra gäster och lyfta fram nykterhetsrörelsen som en viktig del av samhällsutvecklingen, du har även ansvar för att ha uppsikt över museiföremål och inredning i den miljö där du arbetar.

Som museipedagog är du den levande kontaktytan mellan gäst och kulturmiljö, länken mellan historia och nutid. Du kommer att möta människor från hela Sverige och världen, med olika utgångspunkter och referensramar.

I arbetet som museipedagog så representerar du både IOGT-NTO och Skansen. Ditt bemötande av våra gäster ska kännetecknas av hög kvalitet, ett gott mottagande och av att du berättar för våra gäster om Skansens hela utbud. Vi sätter gästen i centrum och bidrar aktivt till att alla våra gäster ska vara nöjda. Efter ett besök hos oss vill vi att våra gäster själva ska vilja komma tillbaka och att de rekommenderar andra att besöka oss också.

Vi samlar engagerade medarbetare

För att vi ska trivas och lyckas tillsammans är det viktigt att vi gör en bra matchning. Vi söker dig som är medlem i IOGT-NTO-rörelsen med goda kunskaper om nykterhetsrörelsens historia och roll i dagens samhälle. Vi ser gärna att du har eftergymnasial utbildning och/eller arbetslivserfarenhet med goda kunskaper i kulturhistoria och språk.

För att fungera i rollen som museipedagog behöver du ha:

 • Tidigare arbetslivserfarenhet från ett yrke med mycket kontakt med människor.
 • Mycket goda språkkunskaper i svenska och engelska
 • Möjlighet att arbeta på ett rullande schema (helst sex veckor), vilket också innebär arbete på helger och röda dagar samt även ibland på kvällstid

Förutom engelska är det en fördel att kunna kommunicera på ett tredje språk. Vi värdesätter att du har pedagogisk erfarenhet, gärna från verksamhet riktad till barn.

Det är meriterande om du har:

 • Pedagogisk utbildning.
 • Goda kunskaper i franska, tyska, italienska, ryska, spanska, arabiska, finska, japanska eller kinesiska
 • Pedagogisk erfarenhet, särskilt från verksamhet riktad till barn.
 • Erfarenhet från museiverksamhet
 • Erfarenhet av berättande och/eller ”pröva-på-verksamhet”.
 • Kunskaper i normkritiskt tänkande och källkritik

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Du ska vara utåtriktad, lyhörd, tycka om att möta människor och ha hög servicekänsla. Det är viktigt att du aktivt kan ta emot, samtala med och väcka nyfikenhet hos Skansens gäster. Vidare har du en hög ansvarskänsla, förmåga att arbeta självständigt, god samarbetsförmåga och är punktlig.

Vi välkomnar din ansökan

Vi söker personer som kan arbeta deltid från maj till oktober. Huvuddelen av arbetet är förlagt under sommarsäsongen, för Ordenshuset del är det från 17/6 till 18/8 2019. Arbetstiden är schemalagd både vardag och helg.

Skansen och IOGT-NTO värdesätter de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten och vi ser därför gärna sökande med olika bakgrund, kultur och livserfarenhet till tjänsterna. Tjänsten är en avtalad visstidsanställning. Lön enligt kollektivavtal och arbetet är schemalagt.

Du är välkommen med din ansökan till oss via vårt rekryteringssystem senast den 25 februari. Registrera ditt CV samt bifoga ett personligt brev där du beskriver ditt intresse för tjänsten och på vilket sätt dina kompetenser matchar det vi söker. Rekrytering kan ske löpande och preliminärt kommer vi att kalla intressanta kandidater till intervjuer under vecka 11.

Vi har en gemensam introduktion till Ordenshuset den 12 april och Skansen kommer att ha en introduktionsdag för alla nyanställda pedagoger den 25 april.

Kontaktperson för IOGT-NTO: Christer Wik, christer.wik@iogt.se

Kontaktperson för Skansen: Annika Johansson, 0733-96 81 03

 

Anställningsform Visstidsanställning kortare än 3 månader
Anställningen avslutas 2019-10-20
Anställningens omfattning Deltid
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 50-80%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2019/10
Kontakt
 • Christer Wik, 0733736322
Facklig företrädare
 • Anna Classon, 08-672 60 95
Publicerat 2019-02-04
Sista ansökningsdag 2019-02-25

Tillbaka till lediga, meningsfulla, jobb)